Rövid kis bejegyzésem hasznos lehet bárkinek zenészként, és közönségként is egyaránt. Normál esetben a megrendelőnk/szervezőnk tisztában van azzal, hogy milyen produkciót hova rendel be. Persze ez sokszor  nem jön be, és a buli jellegéből adódóan jönnek a dalkérések, amit nekünk valahogy teljesítenünk kell!

Mikor nincs kívánságműsor?

Mindannyian láttunk már részeg embereket, akiket az italba fojtott bánat az első sornál is közelebb hozott a színpadhoz. Nyilván az ésszerű határokat be kell tartani. Annak teljesítjük kívánságát, aki azt megfelelően tolmácsolni tudja. Szintén más a helyzet a saját lemezbemutatónkon. Egy külön ezért szervezett koncerten megmondhatjuk bárkinek: ,,ez most nem az a buli”. Ha tetszik maradjon, ha nem menjen el egy “vendéglátós” zenekar fellépésére.

És mikor van?

Viszont ha mi vagyunk vendéglátó zenekar – az előbbi érvelés már alapból is sokkal rosszabbul veszi ki magát –, és az ifjú pár azt mondja, hogy itt bizony ma csak a sirály Bon Jovikat kell elsütni, mert mi azokat szeretjük és kész, akkor biztosra vehetjük, hogy hamar meg fog dőlni a fellépésről alkotott minden addigi elképzelés. Örömapák, sógorok, unokatesók rövid időn megtalálnak minket kéréseikkel, és amennyiben egyiket sem teljesítjük, akkor pillanatokon belül rossz zenekar leszünk.

Hogyan építsd a repertoárt?

Ha partyzenekart csinálnuk, sok irányba mehetünk ,de a legnagyobb slágerekből – régiek és újak egyaránt -, illetve Magyarországon mulatós  zenéből kénytelenek leszünk felkészülni, mert e nélkül nem leszünk igazán egy kiszolgáló zenekar. Nem számít sem az, hogy ez nem a te műfajod, sem, hogy nem a tiéd a legjobb produkció. Sokan elfelejtik, hogy itt bizony mi tényleg kiszolgálunk. Ez ilyen. Egy céges bulis “csak kis háttérzene” is átcsaphat bármikor bulizásba, és nekünk tudnunk kell ezt is. Ha mi tényleg csak háttérzenés, vacsis banda vagyunk, és minden mástól elzárkózunk, ezzel sincs semmi baj. Viszont minden szervező felé előre jeleznünk kell, hogy mi tényleg ezt csináljuk, és az asztalon táncolós részre hívjanak más zenekart vagy dj-t.

Végezetül, mint ahogy a szervezés kapcsán is írtam már, a szerződés írásakor ügyeljünk minden részletre, és akkor nem érhet minket meglepetés. Többek közt erre is. Jó bulit!Iratkozz fel!

Ha szívesen értesülnél új bejegyzéseinkről likeold facebook oldalunkat, vagy iratkozz fel az e-mail címdeddel!


Hozzászólások