Szarka Anita

Szarka Anita második vendégünk volt Youtube csatornánkon, immár 2016-ban. Kifejezetten zökkenő mentes volt együtt dolgozni a művésznővel. Az eredményről pedig itt győződhettek meg:

Röviden

Dallamok és szavak táncában születik Anita zenéje és a tánchoz a muzsikát személyes kvartettje adja.
Zenészei: gitár, zongora: Élm Ények
dob és ütős hangszerek: Érz Elmek
nagybőgő, basszusgitár: Hum Or
hang effektek, taps, kalimba, loop: Ját Ék

A táncosok pedig sokféle stílusban érzik otthon magukat: a pop, rock, jazz, hip-hop, nép-és világzenére egyaránt örömmel ropják.


Bóta Nóra

Nórit már régóta hallhatjuk különböző formációkban énekelni, amelyek közül mindegyik más stílusban alkot. Tényleg alkot, mert remek dalai vannak! Egészen gyerekkorától kezdve fellépett különböző ünnepi rendezvényeken, először népdalokkal, majd egyszer csak átváltott a könnyűzenére.

Végül úgy döntöttünk, hogy az unalmas életrajz jellegű bemutatkozás helyett, őt kérjük meg mondjon pár mondatot magáról:

A 2011-es tokaji jazz tábor indított el azon az úton, ahol most vagyok. Egy mongol népdallal kezdődött minden. A tábor utolsó estéjén elénekeltem Tibinek, aki imádta, annyira, hogy elhívott vendégnek a MikroBe-ba. Ezen kívül még a Rojo Vivo-ban is játszott, ahol énekes váltás történt. Az előző énekes Magyar Bori volt, és engem hívtak helyette.

Volt egy hetem megtanulni vagy 5 spanyol dalt, spanyolul, természetesen. Ez volt az első komoly zenekar, ahol énekeltem. Ennek sajnos egy fél év múlva vége lett, pedig igazi bulizenét játszottunk, nagyon jó zenészekkel. Közben megalakult a Bóta Nóra akusztik, amivel elég sok fellépésünk volt.

Az igazi beindulás viszont 2013-ban jött el, amikor is bekerültem állandó tagként a MikroBe-ba. Még ebben az évben másik két zenekar is bekerült a képbe: a klasszik/pszchidelik/hard-rockot játszó House Of Grooves és a stoner/grunge irányvonalat képviselő Bálnalovas. A legtöbb bulink a HOG-gal volt.

Gergővel az Old Man’s-ben találkoztam először. Ő hangosított, én felléptem. Aztán egy jó darabig nem is beszéltünk. Majd egyszer csak felhívott, hogy lenne-e kedvem akusztik bulikhoz a Funplugged-dal. Természetesen volt! Több sikeres szereplést is a hátunk mögött tudhatunk együtt.

Rajta keresztül ismerkedtem meg a Funplugged és az Acoustic Project állandó és vendégként elhívott tagjaival, akikben nagyon jó zenészeket és énekeseket ismerhettem meg. (És remélem, még fogok is 😀 )

Nem tudom.. más egyáltalán nem jut eszembe… Még stílusokat kéne írni, amiben jól érzem magam… hát tudjátok, csak a ROOOOCK 😀

Puszi, Nóri!