Bogyó

Bogyó a gitármánia színpadán

Mai napig emlékszem, hogy ismertem meg ezt a különleges lányt, és bizony kevés embert ismer meg az ember ennyire a karriere elején. Bogyó úgy döntött, hogy megtanul gitározni, éppen ezért jelentkezett a gitármánia táborba . Szerintem a XV. táborban találkoztunk olyan 2009 tájékán. Arról fogalmam sincs a gitártanulással mi és hogy történhetett, én már csak Gereben Zita énekóráján csöppentem a történetbe.

16 éves, ha volt ez a lány. Igazából azt sem tudom én hogy keveredtem oda, akkoriban hangomat sem lehetett hallani, ha éneklésről volt szó. Viszont arra emlékszem, hogy ez volt az első alkalom, mikor Bogyó mikrofonba énekelt. Fogalma nem volt, hogy kell a mikrofont tartani, kicsit talán zavarban is volt, de mégis csodálatos volt az egész. A produkció után végtelennek tűnő csend támadt, senki sem tudta hová tenni, ami történt. Én pedig örültem, hogy ott lehettem. Micsoda tehetség! Majd egy későbbi énekóra után közös kedvencünkről, Brian Setzerről kezdtünk el társalogni. Itt kezdődött a barátság.

Bogyó és a Zene

A tábor óta Bogyó élete összefonódott az énekléssel. Gereben Zita tanítványa lett és számos zenekarban megfordult már. Még mindig egy fiatal, de rendkívül tehetséges énekesről beszélünk. Azt hiszem sok zenész van, aki megtalálta a hozzá leginkább passzoló műfajt. Bogyó a rockabilly szerelmese. Jópár előadót rajta keresztül ismerhettem meg, és ezt nagyon köszönöm neki. Ilyen volt Imelda May, aki később nekem is nagy kedvencemmé vált.

A gimnázium után Jazz suliban fejlesztette tovább tudását. Jelenleg a Yellow Spots és Killin’ Candy zenekarokban hallhatjátok. Úgy döntöttünk, hogy ő lesz az első énekes, akit meghívunk youtube csatornánkra. Mégegyszer szeretnénk megköszönni a közreműködést!


Buchwarth Domonkos

Hogy is kezdődött?

1990-ben született, zenész családba. Édesapja a híres-neves Bojtorján együttes alapítótagja. Ez a Bojtorján az amerikai A Country zenén alapuló dallamvilágot hozott a magyar zenébe. Kifejezetten sokat játszottak külföldön, így édesapja révén az ő zenei ízlése is elég sokrétűvé vált. Gitáros apa okán mindig volt hangszer a háznál. De csak 2004 tájékán szegődött el Légrády Péter művész úrhoz – a 100 folk celsius gitárosához –, hogy adja át tudását. Ez volt az első lépés a zene felé.

A szájharmonikát már egész fiatal korban megszerette. 2005-ben egy koncert után kereste fel akkor még fiatal – na jó, most se túl idős – szájharmonikás mesterét, Zoltai György (Zozót). Innentől kezdve a család – és az egész lakótelep – legnagyobb örömére folyamatos, véget nem érő harmonika gyakorlás kezdődött.

Zenei pályafutás

Az első banda már szintén egy slágerfeldolgozásokra alapuló törekvés volt. Azonban az erős kezdés után a próbálkozás kudarcba fulladt, mindenki más útvonalon haladt tovább.

Az első komoly zenekar, amiben hallani vélhettük a Nyughatatlan volt. A zenekar akkoriban még csak bontogatta saját szárnyait / számait, és főleg 60-as évek rockabilly illetve Johnny Cash feldolgozásaival próbált kitűnni a bandák sorából. Jól ment, sokszor került a színpadra olyan nevek előtt, mint Tankcsadpa, Paddy and the Rats.

Kaszab Tibor úr segítségével minden kedden jam session-öket tartottak egy Polo Pub nevezetű helyen. Ott azonban a repertoár inkább a 90-es évekig tartott és csak néhány mai sláger került a műsorba.Ezt követően csatlakozott a Funplugged projekthez Szabó Gergő kapcsán.  A Funplugged esetében viszont céllá vált, hogy a rádióban ma hallható zenék feldolgozása a projekt velős részét adja ki.