Az “inspiráció”

Egy zenész életében mindig vannak meghatározó hősök, akik nagy hatással voltak rá. Tőlük tanulni, és azt (akár módosítva vagy kiegészítve) beépíteni a saját játékunkba egyáltalán nem szégyen, sőt! Persze ne akarjunk 2. Joe Satriani lenni, mert már van egy. Minél több helyről szedjük össze tudásunkat, annál jobban tudunk járni. Nagyon sokoldalúvá tehet minket, és nyitottá teszi a zenéhez való hozzáállásunkat. Ettől csak többek lehetünk. Íme az én személyes 3 hősöm, aki most leghamarabb eszembe jut!

Jimi Hendrix

Valószínűleg 10/9 gitáros listáján rajta lenne az ő neve, megkerülhetetlen figura. Hendrix a saját korát abszolút meghaladó dolgokat tett le az asztalra. A mai napig használjuk azokat a hangzásokat, amiket ő talált ki, a mai napig számtalan dalát játsszák a legnagyobb sztárok is, és a mai napig használunk rengeteg olyan motívumot a gitáron, amit szintén ő játszott először. Minden idők talán legnagyobb hatású gitárosa, zeneszerzője volt. Időről-időre előveszem pár dalát, és játszom vele, lopok néhány “licket”, netán feldolgozom egy dalát.

John Mayer

John Mayer már a gimnázium óta nagy kedvencem. Tökéletesen ötvözte a modern, igényes popzenét a bluesos-rockos gyökerekkel. YouTube csatornánkon is van tőle feldolgozásunk! 🙂 Az albumain nagyon kifinomult hangszerelések hallhatóak, igazi ötletbazár! Rengeteg felvételt találhatunk tőle, ahol akusztikusan ad elő, ezek nagyon nagy hatással voltak rám, illetve pár dalt meg is tanultam tőle.

Stevie Ray Vaughan

A gitárosok körében csak SRV. Igazi Texas blues! Stevienek védjegye a gitárhangzása, eszméletlen vastag stratocaster hang! Érdekessége, hogy nagyon vastag, 13-as húrokat használt, egy fél hanggal lehangolva (esz) . Zeneileg nem ragadt meg a hagyományos bluesnál, nagyon sok izgalmas dalt szerzett a műfajban, funkys , rockos elemekkel dúsítva azt. Egyik személyes kedvencem többek között például a tightrope. Nagyon sok anyagot találunk tőle a YouTubeon, érdemes rákattanni!

Jó pengetést!Iratkozz fel!

Ha szívesen értesülnél új bejegyzéseinkről likeold facebook oldalunkat, vagy iratkozz fel az e-mail címdeddel!


Hozzászólások