Zsófi Pettenkoffer

Nagyjából 2007-2008 óta énekelek. A zenekarozó lét számomra a Feldolgozóüzemmel kezdődött, ahonnan az első komolyabb színpadi élmények is származnak. Itt mindenféle stílusban kipróbálhattam magam. Játszottunk az Arébánan, a Veszprémi Utcazene Fesztivál utcáin, az Egri Utcazenészek Versenyén és még számos helyen Budapesten.

Gergővel, a Feldolgozóüzem után a rövid életű Sunberry duónkkal foglalkoztunk. Később így hívott el Gergő a Funplugged-os akusztikus estekre vendég-énekelni. Ezek mindig nagyon jó hangulatú zenélések voltak és számomra nagyon kedves emlékek maradnak. 2012-ben vokáloztam a Superbutt Music For Animals lemezbemutatóján az A38 színpadán, ami óriási élmény volt. És új barátságok köttettek, melyek a mai napig tartanak. Szintén 2015-ben spontán módon belecsöppentem a Superbutt erdélyi miniturnéjába, és még a Szigetre is magukkal vittek, ahol egy szám erejéig én is a világot jelentő deszkákra léphettem.

2014. decembere óta tanulok a Magyar Hajnal Énekstúdióban, Nádor Dávid tanár úrnál. 2015. júliusa óta több időt töltök a színpad mögött, mivel a Művészetek Völgye szervezésén dolgozom.


Buchwarth Domonkos

Hogy is kezdődött?

1990-ben született, zenész családba. Édesapja a híres-neves Bojtorján együttes alapítótagja. Ez a Bojtorján az amerikai A Country zenén alapuló dallamvilágot hozott a magyar zenébe. Kifejezetten sokat játszottak külföldön, így édesapja révén az ő zenei ízlése is elég sokrétűvé vált. Gitáros apa okán mindig volt hangszer a háznál. De csak 2004 tájékán szegődött el Légrády Péter művész úrhoz – a 100 folk celsius gitárosához –, hogy adja át tudását. Ez volt az első lépés a zene felé.

A szájharmonikát már egész fiatal korban megszerette. 2005-ben egy koncert után kereste fel akkor még fiatal – na jó, most se túl idős – szájharmonikás mesterét, Zoltai György (Zozót). Innentől kezdve a család – és az egész lakótelep – legnagyobb örömére folyamatos, véget nem érő harmonika gyakorlás kezdődött.

Zenei pályafutás

Az első banda már szintén egy slágerfeldolgozásokra alapuló törekvés volt. Azonban az erős kezdés után a próbálkozás kudarcba fulladt, mindenki más útvonalon haladt tovább.

Az első komoly zenekar, amiben hallani vélhettük a Nyughatatlan volt. A zenekar akkoriban még csak bontogatta saját szárnyait / számait, és főleg 60-as évek rockabilly illetve Johnny Cash feldolgozásaival próbált kitűnni a bandák sorából. Jól ment, sokszor került a színpadra olyan nevek előtt, mint Tankcsadpa, Paddy and the Rats.

Kaszab Tibor úr segítségével minden kedden jam session-öket tartottak egy Polo Pub nevezetű helyen. Ott azonban a repertoár inkább a 90-es évekig tartott és csak néhány mai sláger került a műsorba.Ezt követően csatlakozott a Funplugged projekthez Szabó Gergő kapcsán.  A Funplugged esetében viszont céllá vált, hogy a rádióban ma hallható zenék feldolgozása a projekt velős részét adja ki.


Szabó Gergő

Akkor…

Gergő 1990-ben született,  13 évesen ragadott először gitárt a kezébe. Pár éven belül már szenvedélyévé vált a gyakorlás.17 éves korábban kezdett énekelni, akkori bluegrass zenekarának (poa pratensis) bíztatására. A gimnázium végére a próbák és fellépések tették ki szabadidejének nagy részét, mára pedig profi zenésszé nőtte ki magát. Az érettségi után hangtechnikus szakra járt, melyet kiváló eredménnyel el is végzett.

Mikor megszabadult az iskolától részt vett egy Ausztrál zenekar (wishing well) Európa turnéján. Hazaérkezve megalapította akusztikus duóját Pettenkoffer Zsófival, akivel korábban már a Feldolgozóüzemben együtt játszott mashupokat. 23 évesen Novai Gábor felkérte, hogy csatlakozzon a Marót Viki és a Nova Kultúr zenekarba, ahol 1 évet töltött. Így az ő nevét hallhattuk a zenekar 10. évfordulója alkalmából megrendezett Müpa koncerten is.

És most…

Gergő még fiatal, de máris több száz számból álló repertoárral lép a színpadra. Nemcsak zenekarban, de önállóan is rendszeresen lép fel.  2014-ben csatlakozott a black velvet partyzenekarhoz, amellyel azóta is  sikeresen szórakoztatják a nagyérdeműt vállalati partykon, szülinapokon, esküvőkön, rendezvényeken.A funpluggedot Királyhegyi Ádám barátjával alapította 2013 őszén, akkor még egyszerű pubos jammelés céljával. Mindeközben Gergő tanít lelkes gitározni vágyókat, hangszerel zenekaroknak, felvételeket készít megrendelésre,filmek hangján/forgatásokon dolgozik, s saját dalos produkciójával (flowmotion projekt) is szépen halad. Tanárai Szula Miklós, és Légrády Péter voltak, akikkel azóta alkalmilag lemezen, és koncerten egyaránt együtt is játszik.