Zsófi Pettenkoffer

Nagyjából 2007-2008 óta énekelek. A zenekarozó lét számomra a Feldolgozóüzemmel kezdődött, ahonnan az első komolyabb színpadi élmények is származnak. Itt mindenféle stílusban kipróbálhattam magam. Játszottunk az Arébánan, a Veszprémi Utcazene Fesztivál utcáin, az Egri Utcazenészek Versenyén és még számos helyen Budapesten.

Gergővel, a Feldolgozóüzem után a rövid életű Sunberry duónkkal foglalkoztunk. Később így hívott el Gergő a Funplugged-os akusztikus estekre vendég-énekelni. Ezek mindig nagyon jó hangulatú zenélések voltak és számomra nagyon kedves emlékek maradnak. 2012-ben vokáloztam a Superbutt Music For Animals lemezbemutatóján az A38 színpadán, ami óriási élmény volt. És új barátságok köttettek, melyek a mai napig tartanak. Szintén 2015-ben spontán módon belecsöppentem a Superbutt erdélyi miniturnéjába, és még a Szigetre is magukkal vittek, ahol egy szám erejéig én is a világot jelentő deszkákra léphettem.

2014. decembere óta tanulok a Magyar Hajnal Énekstúdióban, Nádor Dávid tanár úrnál. 2015. júliusa óta több időt töltök a színpad mögött, mivel a Művészetek Völgye szervezésén dolgozom.


Laszlo Cooper

Lacinál a gitár örök idők óta figyelmet kap, ám tízen-huszonévesen vetette bele magát igazán. Érettségi óta hol suliba jár, hol a munkák töltik ki az idejét, olykor mindkettő egyszerre.  Azonban mikor hazamegy, első gondolata, hogy mi jót tudna elsajátítani a hangszeren.

Ehhez igénybe vesz dvd-ket, felvételeket, más gitárosok anyagait és ötleteit. Volt módja 2011-2012-ben egy Thomas Fellow nevű gitárostól ellesnie bizonyos technikákat. Nagyjából azóta kezdte bontogatni saját stílusát, beleépítve a másoktól ellesett trükköket. Igyekszik kreatívan megszólaltatni bármit, ami a keze ügyébe kerül, olykor a billentyűzésben is jeleskedik.

Funky, jazz, groove, dixieland, 80as évekbeli disco, korunk popzenéi, rockosabb hangulatok, minden amivel érdemes, azzal foglalkozik, és lehetőség szerint merít is belőle.


Szarka Anita

Szarka Anita második vendégünk volt Youtube csatornánkon, immár 2016-ban. Kifejezetten zökkenő mentes volt együtt dolgozni a művésznővel. Az eredményről pedig itt győződhettek meg:

Röviden

Dallamok és szavak táncában születik Anita zenéje és a tánchoz a muzsikát személyes kvartettje adja.
Zenészei: gitár, zongora: Élm Ények
dob és ütős hangszerek: Érz Elmek
nagybőgő, basszusgitár: Hum Or
hang effektek, taps, kalimba, loop: Ját Ék

A táncosok pedig sokféle stílusban érzik otthon magukat: a pop, rock, jazz, hip-hop, nép-és világzenére egyaránt örömmel ropják.


Bogyó

Bogyó a gitármánia színpadán

Mai napig emlékszem, hogy ismertem meg ezt a különleges lányt, és bizony kevés embert ismer meg az ember ennyire a karriere elején. Bogyó úgy döntött, hogy megtanul gitározni, éppen ezért jelentkezett a gitármánia táborba . Szerintem a XV. táborban találkoztunk olyan 2009 tájékán. Arról fogalmam sincs a gitártanulással mi és hogy történhetett, én már csak Gereben Zita énekóráján csöppentem a történetbe.

16 éves, ha volt ez a lány. Igazából azt sem tudom én hogy keveredtem oda, akkoriban hangomat sem lehetett hallani, ha éneklésről volt szó. Viszont arra emlékszem, hogy ez volt az első alkalom, mikor Bogyó mikrofonba énekelt. Fogalma nem volt, hogy kell a mikrofont tartani, kicsit talán zavarban is volt, de mégis csodálatos volt az egész. A produkció után végtelennek tűnő csend támadt, senki sem tudta hová tenni, ami történt. Én pedig örültem, hogy ott lehettem. Micsoda tehetség! Majd egy későbbi énekóra után közös kedvencünkről, Brian Setzerről kezdtünk el társalogni. Itt kezdődött a barátság.

Bogyó és a Zene

A tábor óta Bogyó élete összefonódott az énekléssel. Gereben Zita tanítványa lett és számos zenekarban megfordult már. Még mindig egy fiatal, de rendkívül tehetséges énekesről beszélünk. Azt hiszem sok zenész van, aki megtalálta a hozzá leginkább passzoló műfajt. Bogyó a rockabilly szerelmese. Jópár előadót rajta keresztül ismerhettem meg, és ezt nagyon köszönöm neki. Ilyen volt Imelda May, aki később nekem is nagy kedvencemmé vált.

A gimnázium után Jazz suliban fejlesztette tovább tudását. Jelenleg a Yellow Spots és Killin’ Candy zenekarokban hallhatjátok. Úgy döntöttünk, hogy ő lesz az első énekes, akit meghívunk youtube csatornánkra. Mégegyszer szeretnénk megköszönni a közreműködést!