Igen, most elkezdünk egy sorozatot írni olyan helyekről, ahol a mai napig élőzenét hallgathattok a belvárosban. Személyes célunk az élőzenét közelebb hozni az emberekhez, hozzátok. Így nem árt, ha nem csak zenészekről esik szó. Direkt nem azt írtam, hogy koncert, hanem élőzene. Itt általában véve arra gondolok, hogy például kedvesünkkel karöltve betévedünk egy elegáns étterembe, pubba, megvacsorázunk, bort kortyolgatunk, és közben háttérben egy ízléses akusztikus duó játszik mondjuk. Az ilyen helyeken külön varázst, hangulatot tud a zene kölcsönözni az estének, noha nem kell száz százalékig arra koncentrálnunk.

bordo1

A Bordó  egy ilyen bisztró. Érdekes egyvelege egy étteremnek és egy kicsit alter romkocsmának. A Nagymező utca elején találjuk a bejáratot, ahol egyből le is jöhetünk egy széles lépcsőn. A tér elég tágas, emelet is van, nagyon sok ember elfér itt, általában mégis zsúfolt.A pincérek piros hózentrógert viselnek, és rendkívül udvariasan, hozzáértően végzik a dolgukat. Az ételválaszték egész nagy, és nagyon változatos. Itt ettem először Kacsaburgert életemben, meghatározó élmény volt. Tisztességes húspogácsa, izléses tálalás, jóféle steakburgonya!

Az ilyen helyeken általában a legtöbb vendég külföldi, de nagyon sok magyarral is szoktunk találkozni. Igen, szoktunk itt mi is játszani! Az élőzene 8-10 szokott lenni főleg hétköznapokon, ideális egy jó vacsihoz! Az egyetlen negatívum az, hogy a hely szellőzése nem az igazi, ha sokan vannak (márpedig sokan szoktak lenni), akkor nagyon elfogy odabent az oxigén, ilyenkor jó kinn is bandázni egy kicsit. Éljenek a dohányosok, és a zenészek! 🙂 Főleg, ha nincs mínusz tíz.

A Bordóban szeretjük a “gépzenét” is, tök jó féle tracklist van, hol egy kis Morcheeba, hol egy kis Red Hot Chili Peppers. Ahogy mondani szokták: kicsit Illés , kicsit funky! Összegezve a dolgot, térjetek be egyszer ti is, csekkoljátok a konyhát, és hallgassatok egy kis élőzenét!Üdv: Gergő

UI: legközelebbi koncertek a Bordóban:

Január 19: Gereben Zita – Horváth Gábor duó

Január 20: Eszes Viki – Berkó Gábor duó

Január 26: Hegyi Dóri – Szívós Zsigmond duó

 Iratkozz fel!

Ha szívesen értesülnél új bejegyzéseinkről likeold facebook oldalunkat, vagy iratkozz fel az e-mail címdeddel!


Hozzászólások