Ez egy igazán nehéz és komplikált kérdés, nézzük meg minél több szemszögből.

Ti kivel kezdtetek/kezdenétek zenélni?

Általában mindenki iskolás korában alapítja az első bandát, az akkori legjobb cimborákkal. Egy zenész számára ez az egyik legmeghatározóbb élmény: az első zenekar. A zenész egyik legnagyobb élménye, mikor együtt zenélhet másokkal. Olyan ez, mint mikor évek óta tanulsz egy nyelvet, majd egyszer csak elmész valahová, valaki megszólít és végre használhatod. A gyakorlatban is értelmet nyer, amit addig csak elméletben használtál. Működik! Amit csinálsz ,beleillik abba, amit a másik művel, ezáltal pedig egyfajta kapcsolat épül ki köztetek.

A barátság egy profinak is nagyon fontos, de amennyiben zenélni kell, már sokkal objektívebben áll egy fellépéshez. Egy profi mérlegel, és tud nemet mondani! Nem vesz részt egy dologban csak azért, mert megkérték rá. Gondolj bele! Minél jobb vagy, annál több munkád lesz, és előbb utóbb válogatnod kell a munkák közt. Nem arról van szó, hogy minden esetben a pénz beszél. Nem kérsz pénzt a legjobb barátod szülinapján, mert eljátszottad a Boldog Szülinapot című nótát. Ha viszont odajön hozzád egy volt évfolyamtársad, hogy most ő rendezi a Sziget fesztivált, és fél áron kéne játszani, tudd azt mondani: ,,Rendben, biztos találsz majd olyat, aki ennek eleget tud tenni”. (amennyiben nem szeretné kifizetni az egyébként “elvárt” összeget)

Bevallom, a témaválasztásom már-már annyira megosztó, hogy magabiztosan szinte nem is merek semmit kijelenteni ezzel kapcsolatban. Véleményem szerint nagyon fontos a barátság is profik közt, de nagyon sok példát tudok, ahol bizony csak a pénz tart össze egy produkciót. A pénz pedig képes megrontani egy barátságot. Azt, hogy miben veszünk részt, és mi miatt, azt mindenkinek saját magának kell eldöntenie. A mérleg az esetek nagy részében ki fog billenni a pénz, vagy a barátság/élvezet irányába. Ha mégis középen tudunk egyensúlyozni, akkor valamit nagyon jól csinálunk vagy/és pokoli szerencsénk van. Szép napot!Iratkozz fel!

Ha szívesen értesülnél új bejegyzéseinkről likeold facebook oldalunkat, vagy iratkozz fel az e-mail címdeddel!


Hozzászólások