Ha az ember eljut odáig (sok év munkájával), hogy rendszeresen játszon rendezvényeken is, meg kell tanulnia megtalálni a közös hangot a szervezőkkel és  a többi szolgáltatóval, ami nem is olyan egyszerű.

Lássuk, hogyan is működik! Minél nagyobb a rendezvény, annál több szervező van, gondolhatnánk, hogy ránk, zenészekre ezzel egyre kevesebb szervezői feladat hárul, de persze nem. A szervezők sok  esetben (a hiányos kommunikációnak köszönhetően) egymással nincsenek szinkronban, nem hogy velünk. Amint több szervezővel kell kommunikálnunk interferencia lép fel. Egészen más instrukciókkal látnak el minket, ebből egyenesen következik, hogy kezdődik a visszafordíthatatlan káosz.

A mi szempontunkból a legfontosabb, hogy a fellépésről nagyon pontosan és részletesen állapodjunk meg (lehetőleg papíron). Amennyiben ez nem áll fent, nagyon kellemetlen szituációkba keveredhetünk. Ez a mi hibánk is lehet. Tipikusan problémás részletek: pontos műsoridő meghatározása, az ellátásunk, technika, gázsi, stb…

Hangosítás

Egy dolgot tudnunk kell! Ha egy rendezvényszervező azt mondja, hogy van ,,nagyon jó technika”, az közel sem biztos, hogy igaz. Az igazság az, hogy nem ért hozzá, és gőze nincs arról, hogy mi kell egy zenésznek, zenekarnak, vagy akár egy dj-nek. Ha  biztosra akarunk menni, elkérjük a technikus számát (ha van), vagy legrosszabb esetben elmegyünk egy helyszínbejárásra, esetleg minden esetben viszünk magunkkal mindent, amit lehet.

Ez bár macerásnak tűnik, de annál rosszabb nincsen, amikor ott állunk mondjuk egy 4-5 fős zenekarral egy többszáz fős teremben, és egy dj keverővel, meg két hifi hangfallal kellene megszólalnunk.

Hogyan viselkedjünk?

Ki kell jönnünk a többi szolgáltatóval is!Ha vacsorás a rendezvény, mi a staff asztalánál fogunk ülni, így a lehetésges többi fellépő, fotós,videós, bárki jó eséllyel velünk fog egy asztalnál enni. Velük, és a személyzettel is legyünk udvariasak, segítsük munkájukat, mert ha nem, úgyis csak magunknak csinálunk rosszat. Nem mellesleg ez kíváló alkalom az összebarátkozásra, plusz neked sem rossz, ha a fellépésedről később kapsz pár ingyen képet, videót 🙂

Ha ezeket betartjuk, valószínűleg nem nézünk rossz buli elébe, mindenkinek jó szórakozást!

 Iratkozz fel!

Ha szívesen értesülnél új bejegyzéseinkről likeold facebook oldalunkat, vagy iratkozz fel az e-mail címdeddel!


Hozzászólások