Nos.Az Unplugged cafés történetek után levontuk a konzekvenciát, és úgy döntöttünk, hogy helyszínt váltunk.


 

Beköltöztünk a sárga zebrába, a Kazinczyba. Azért ez már sokkal fancybb, nem?! Itt aztán mindig jött három lány – nem kell rosszra gondolni – a bemelegítés után, ők hozták a barátaikat és szárnyalt a buli. Viszont kevesebb jam volt, és 11-kor finish. Ki lő le egy bulit 11kor?

yellow-zebra-jam

Sok telt házas koncertet tudtunk csinálni – persze részint a helyhiány is közrejátszott –, csak a hely nem volt megfelelő. Kicsi volt az a tér, ahonnan minket látni/ hallani lehetett, nyáron pedig a hely mellett, levegő sem volt.

Ezek azok a dolgok, amik elsőre nem zavarnak, mert örülsz, hogy játszol valahol. De egy idő után szeretnének lejönni a barátok, a család, a barátnő megnézni mit is csinálsz szabadidődben. Ekkor kicsit olyanná kezd ez válni, mintha a szobádba jönne be valaki. És a te szobád egy romkocsma 🙂

Na de a pontot az Í-re persze a helybéli lakók tették fel. Félóránként telefonáltak a tulajnak a hangerő miatt, pedig hát akusztikus zene… Igazán nem lehettünk túl hangosak.

Rövid kitérőt tennék annak megállapítására, hogy a Kazinczy utcában fekvő – azt gondolom bármely – lakás árából remek házat lehet venni vidéken, ahol nem csak éjjel, de nappal is csend van. A belváros buli negyedében, ahol se bolt, se cipész, csak és kizárólag kocsmák, szerintem nem meglepő esténként a szomszédból átszűrődő zene. Senkinek nem mondom meg a tutit, de feljelentések helyett javasolnám ezt az alternatívát, a nyugodt környezetben pihenni vágyóknak.

Minden esetre idővel vagy ők szoktak hozzá, vagy mi tanultunk meg halkan játszani, de már csak héba-hóba jöttek át. Ez jó ideig ment,majd Ádám barátom elment külföldre zenélni, immár nem először. Ekkor átszerveztem az egészet egy sokkal bluesosabb helyre, a Tom pubba. Megint koncepciót váltottunk, és most már csak jammelés maradt, viszont dalokra, és nem tizenhárom perces szólókkal. Jópofa, mi? S rendkívul manipulatív módon még mai disco slágereket is játszani kezdtünk – akusztikusan. Ez már egészen hasonló, mint az Acoustic Project, nem? De!Iratkozz fel!

Ha szívesen értesülnél új bejegyzéseinkről likeold facebook oldalunkat, vagy iratkozz fel az e-mail címdeddel!


Hozzászólások