Egy kis biográfia

Hans Zimmer ma az egyik legismertebb zeneszerző. Ha valaki névről nem is ismeri (van ilyen?) , akkor is biztosan látott legalább egy tucat olyan filmet, melynek ő szerezte zenéit. Persze ő sem volt mindig filmzene író, karrierjét billentyűsként az Ultravox és a The Buggles zenekarokban kezdte. Önmagában sem kis eredmény, hiszen a Buggles Video killed the radio star című dalát is mindenki ismeri. (A dal klipjében tűnt fel először Zimmer)

zimmer01

1988- ban írta meg az Esőember című film zenéjét, mely meghozta számára a nagy áttörést. Ezért oscar díjat is kapott. Következő nagy mérföldköve az Oroszlánkirály zenéje volt 1994-ben, melyért szintér Oscar járt. A filmzene több,mint 15 millió példányban kelt el. Innentől kezdve nem volt megállás, rengeteg (jóval 100 fölött) film zenéjét írta meg, írja napjainkban is.

Kedvencek, ajánló

Személyes kedvencem  az Eredet (angolul Inception) című film betétdala, a Time,  valamint a Karib Tenger Kalózai (Pirates of the caribbean) betétdala. Zimmerben az a zseniális, ahogy a régi autentikus hangszereket vegyíti a modern hangszerekkel, elemekkel.Műveiben simán elfér egy nagy vonószenekar mellé egy ízléses torzított elektromos gitár is akár.  A filmzenéi pedig mindig maximálisan passzolnak a film hangulatához, legyen az bármilyen stílusú. Kedvcsinálónak linkelek nektek egy kis válogatást, szemezgessetek csak a kompozícióiból, Sziasztok!

UI: Zimmer jön Budapestre!Link itt: https://www.facebook.com/events/1033060340071557/

 

 Iratkozz fel!

Ha szívesen értesülnél új bejegyzéseinkről likeold facebook oldalunkat, vagy iratkozz fel az e-mail címdeddel!


Hozzászólások