Már írtunk arról, hogy a zenész mesterséget érdemes komolyan venni, most azonban belevágunk a dolog humoros oldalába. Érdekes, hogy Gergő szinte mindig a most bemutatott kabarékról beszél, de mégsem írta még le a blogba, hát akkor én most jól beelőzöm. Itt és most megjegyzem, ezek nem a hagyományos zenész viccek lesznek, de nemsokára azokra is sort kerítünk 🙂

Gitározni mindenki tud

Nyilván az tud jó kabarét összeállítani a zenészekről, aki maga is megpróbálta elsajátítani a szakma csínját-bínját. Személyes kedvencünk Hajós András: gitározni mindenki tud című száma.

Soha ne higgyenek a zenészeknek

Egy hosszabb lélegzetvételű kabaréja volt, a Soha ne higgyenek a zenészeknek, mikor is lerántja a leplet a zenészséget körülvevő tévhitekről és megmutatja, hogyan is lehet zenét imitálni. Ezt úgy nagyjából a 10. perctől érdemes követni.

Ezenkívül még érdekes lehet a Dalszövegelemzés című műsora – mely bevallom számomra már cseppet erőltetett –, megtalálható youtube-on. Kedvenc részem a magyar órákra emlékeztető:

– Mire gondolt a költő?

– A költő jogdíjra gondolt.

Na remélem tetszett minden, legközelebb folytatom a hagyományos zenész viccekkel, mert természetesen ennek is van egy kultúrája, amiről mi majd szót ejtünk.Iratkozz fel!

Ha szívesen értesülnél új bejegyzéseinkről likeold facebook oldalunkat, vagy iratkozz fel az e-mail címdeddel!


Hozzászólások