Már réges rég publikus, hogy youtube csatornába kezdtünk, melyet a youtubeon Acoustic Project Hungary néven találhattok meg. Mivel ez egy blog, nyilván szeretném megosztani az eddig szerzett tapasztalatokat, hogy ha netán befutnánk lássátok, mennyire is volt rögös az út. Az első ilyen jellegű dolgokba összeszedem, azokat a beállításokat, amiket én eszközöltem.

Youtube csatorna beállításai

Valószínűleg a többségét már rég elfelejtettem, szóval jó is, hogy elkezdtem ezt összeszedni. Először is a  youtube google tulajdon, ezért Google Account-on keresztül tudod majd használni. Tehát bejelentkezel mondjuk a GMAILedbe, majd tudsz feltölteni Youtubera is.

Ekkor a youtube egy alapértelmezett csatornát hoz számodra létre. Ennek a csatornának érdemes beállítani borítóképet. Ez viszonylag egyszerű: a menüben Saját csatornám, majd a borítóképre viszed az egeret, és jobb felül megjelenik egy ceruza ikon.

Csatorna borítókép

Két dolgot tudsz itt beállítani: az egyik a csatorna képek. Természetesen igyekeztek olyan felbontást választani, amilyen képed sosem lesz. Az ideális felbontás a 2560 x 1440 px.  Később több csatornát is végignéztem. Ide szinte minden esetben egy photoshoppolt képet szoktak feltölteni. Nyilván másnak sincs ilyen széles képe. Szóval felesleges egy tökéletes kép után kutatni, készíteni kell egy saját brandet.

A képnek van még egy fontos tulajdonsága. Más részlet fog megjelenni TV-n, számítógépen és tableten/telefonon.  A TV-n a teljes kép megjelenik, számítógépen a középső 1546 x 423 px. Szóval érdemes a lényegi tartalmat ebbe a téglalapba beleszorítani. A telefonra és tabletre vonatkozólag nincs konkrét ajánlás, szintén a középső X pixel fog látszani.

Linkek

A másik beállítási lehetőség a linkek. Ez egy nem rég óta engedélyezett funkció. Lényege, hogy a borítóképen meg tudsz jeleníteni linkeket. Az első linknek meg fog jelenni a szövege, a többi link esetében pedig csak a weboldal favicon-ja. Ezáltal érdemes az első helyre honlapunkat, majd a különböző közösségi oldalainkat feltűntetni. facebook/pinterest/soundcloud stb. linkünket elhelyezni.

 Névjegy

Amit még szerintem feltétlen érdemes kitölteni az a Névjegy. Itt bemutatkozhatsz, leírhatod mit csinálsz, milyen eszközökkel, milyen céljaid vannak. Általában ez csak egy rövid, pár mondatos leírás szokott lenni. Fel szokták tüntetni a weboldal, egyéb közösségi oldalak címét.

Ami érdekes itt az email cím üzleti megkeresésekhez. Nyilván ezt érdemes kitölteni mielőbb, nincs rosszabb mikor valami ilyen figyelmetlenség miatt nem tudnak elérni.Iratkozz fel!

Ha szívesen értesülnél új bejegyzéseinkről likeold facebook oldalunkat, vagy iratkozz fel az e-mail címdeddel!


Hozzászólások