Elkezdtem a YouTube felkészítő programját, hátha tudok egy két új tippet szerezni nektek és természetesen magamnak is a YouTube csatornákat illetően. Tehát amikor megnézek egy videót, az érdekes részeket lejegyzetelem ide azoknak, akik esetleg nem kívánnak angolul videókat nézegetni, vagy tényleg csak a lényegre kíváncsiak körítés nélkül. Most pedig igyekszem bemutatni, mi is ez az egész, és miért regisztráltam.

YouTube Boot Camp

A YouTube saját maga vállalta, hogy segít a feltörekvő VLoggereknek és egyéb csatornákat készíteni vágyó embereknek azzal, hogy elmondja, hogyan kezdj neki a saját csatornád felépítésének. Miért? Nyilván azt gondolják, még nem nézik elegen a YouTube-ot. 🙂 Természetesen szeretnének tovább terjeszkedni, és ezt minőségi tartalmakkal tudják csak elérni. Ennek az egyetlen módja, ha a közösséget fejlesztik, akik a YouTube videókat készítik.

Kik adnak elő?

Az érdekesség pont ebben van! A YouTube többnyire olyan csatornákat kért fel a kampányra, akik elérték az egymillió feliratkozót. Igen, ezekből nálunk hiány van, ezért nyilván angolul zajlanak az előadások. Tehát első kézből kaphattok tanácsokat olyan emberektől, akik maguk érték el a sikereiket a YouTube-on keresztül. Megtudhatjátok milyen időszakonként teszik fel a videóikat, milyen stratégiát használnak, milyen tapasztalatokra jutottak, és ezt szinte minden témára lebontva az utazós videó blog-tól a zenész csatornákig.

Végtelen mennyiségű ötletet lehet nyerni ezektől az emberektől. Rengeteget beszélnek arról, hány vágást kell egy videóban megejteni, hogy érdekes legyen, milyen eszközökkel érdemes rögzíteni, hogy lehet több feliratkozóra szert tenni, miről érdemes beszélni, vagy mivel lehet igazán feldobni egy-egy videót. Arról is szó esik, miket néz a YouTube, hogyan változtak a rangsorolási, tartalmi trendek az évek során. Teljesen bele lehet temetkezni a saját csatorna rejtelmeibe, és már előre félek, hogy lesz erre mind időm. Nem csak meghallgatni, de értelmezni és ki is jegyzetelni számotokra – és persze számomra is – az érdekes részeket.

Miért olyan jó ez?

Nagyon örülök, hogy a Google ekkora energiát fektet abba, hogy megtanítsa az embereket az élvezhető tartalmak gyártására. Csak néhány videót néztem meg eddig, de már is hatalmas különbséget látok az amerikai és a magyar csatornák mondani valója között. Azonban őszintén megjegyzem, nem rajongok az itthoni sikerekért. A magyar vloggerek többsége alapvető kommunikációs készségekkel sincs megáldva és gyakran az ismeretek is olyan sekélyesek, hogy rémisztő. Persze nem leszek irigy, és előbb-utóbb igyekszem majd magyar példákat is hozni nektek.

Iratkozzatok fel emailcímetekkel, vagy kedveljetek facebookon, és kövessétek ti is a Google tippeit, hogy lesz egy YouTube csatorna szebb, jobb, érdekesebb, na és persze népszerűbb, mint másoké.Iratkozz fel!

Ha szívesen értesülnél új bejegyzéseinkről likeold facebook oldalunkat, vagy iratkozz fel az e-mail címdeddel!


Hozzászólások