Sziasztok! Itt vagyok a YouTube Seo következő fejezetével, ami egy újabb lényeges kérdést boncol: hogyan adjunk címet a videónknak?

Kereshető tartalom:

Erről már szót ejtettem az előző leckében. Természetesen azért töltünk fel videókat, hogy mások megnézzék.. ezért jó ötlet olyan – gyakran cseppet hatás vadásznak tűnő – kifejezéseket használnunk, amiket a látogatóink keresnek. Tehát bejönnek a keresési trendek.

Néhány tipp:

 • Használj olyan kulcsszavakat, amik a csatornádra vagy a videódra jellemzőek. Pl.: miről szól a videó, ki a legnépszerűbb filmszereplő?, stb.
 • A címnek értelmes mondanivalója kell legyen. Egy kulcsszóhalmazra senki sem fog rákattintani. Ha értelmes, nyelvtanilag helyes címet fogalmazol meg, az emberek értékelni fogják.
 • Vizsgáld meg a kulcsszavak gyakoriságát Google Trends-el
 • Keress kulcsszavakat, úgy hogy a YouTube keresőjébe beírsz a videódhoz tartozó kifejezéseket, majd megvizsgálod a YouTube által felajánlott szavakat, kifejezéseket.
 • Mindig emlékezz rá, hogy a kulcsszó halmozás rossz olvashatóságot és nehéz értelmezést eredményez, ami sérti a YouTube spam policies-t is.

Tervezd meg a címet

Egy jól megfogalmazott cím a videó népszerűségének egyik kulcsa lehet, ezért érdemes átgondolni, mit választasz. A kulcskérdés: ,,rákattintanék-e erre a címre, ha valaki megosztja velem?”

Tippek:

 • Légy figyelemfelkeltő, mint az újságok vezércikkei
 • Próbálj olyan címet írni, ami a videó tartalmát mutatja be. Támpontot ad nézőnek, mire számíthat a videódban.
 • Használj a címekben kérdéseket, top listákat, felkiáltásokat és egyéb megnyerő technikákat
 • A félreérthető tartalmak könnyen sérthetik a Youtube spam policy feltételeit. Mindig figyelmesen járj el!

Nézzünk is akkor egy példát a nagyoktól. A cím: “hogyan készülnek el a lányok…”. Vagy akkor egy zenéhez közelebb álló cím: “Meghan Trainor – All About That Bass PARODY! Key of Awesome”. A Creator Academy külön felhívja a figyelmet arra, hogy jó ötlet populáris előadók nevét rakni egy videónk címébe, amennyiben egyértelműen kiderül, hogy a videó annak egy feldolgozásáról szól.

A cím legyen rövid és figyelemfelkeltő!

Sok munkát öltél a tökéletes cím megtervezéséve és szeretnéd, ha az emberek elolvasnák? Akkor legyen rövid! A nagyon hosszú szöveg nem előnyös és bizonyos helyeken csak egy része fog megjelenni pl.: telefonokon, vagy bizonyos oldalakon beágyazva.

Tippek:

 • A cím ideális hossza maximum 60 karakter, így a lényeges tartalom nem lesz levágva
 • A legfontosabb információval kezd!
 • Minden információ, ami nem igazán fontos kerüljön a cím végére, pl. epizódszám, vagy a show neve
 • Ellenőrizd, hogyan jelenik meg a címed a különböző eszközökön, figyelj rá, hogy a lényeg látszódjon

A cím és az indexkép egy történetet meséljen el

Erről is volt már szó a képnél. Lényeg, hogy a design és a tartalom alkosson egységet. Nem ragoznám sokáig, bemásolom a két jó példát:

Hogy csináljunk VLOG-ot?

“3 Dolog: KRUMPLIBÓL”

Mennyire jó címet választottam?

Az előző leckében bemutatott módszer természetesen tökéletesen alkalmazható itt is. Mivel a keresőben a kép és a cím jelenik meg kiemelt helyen, ezt a kettőt érdemes legjobban átgondolni. Az előző technikát nem mutatom be ismét, csak kiegészítem. A cím elemzésében remek eszköz a kereső statisztika. Megmutatja ugyanis, hogy milyen kifejezéssel találtak ránk! Ha valami hiányzik az is infó, ha valami pedig nagyon népszerű, az is.

Változtassak-e a meglévő címemen?

Nos a Google szerint ugyanaz érvényes itt is. Akkor érdemes változtatni, ha egy jobban megfogalmazott, relevánsabb tartalmat tudsz létrehozni. Azonban csak azért változtatni, mert nem nézik a mostanit elegen rossz döntés, mert pont annyit árthat, mint amennyit használ.

Nos a mai lecke is véget ért, legközelebb jövök a videó leírásával és a tageléssel, Sziasztok!Iratkozz fel!

Ha szívesen értesülnél új bejegyzéseinkről likeold facebook oldalunkat, vagy iratkozz fel az e-mail címdeddel!


Hozzászólások