Sziasztok! Mint biztos néhány embernek már feltűnt, úgy döntöttük, átalakítjuk a csatornát, és VLOG videókkal fogjuk színesíteni tartalmat. A következő bejegyzés pedig arról szól, miért vlog?

Közvetlen kapcsolat kiépítése a közönségeddel

A világ legnépszerűbb vloggerei milliókat érnek csatornájukon keresztül. Ennek ellenére önmagukat adják, nem színészkednek, mikor kamera előtt szerepelnek.  Egy kezdő vlogger számára azonban a kamerának beszélni egy kicsit furcsa. Aggodalomra azonban semmi ok, a következő Creator Academy lecke pont ezeknek az embereknek nyújt segítséget. És sose feledjétek minél többet gyakorolsz, annál jobban fog ez menni. Egyszer csak ráérez az ember a videó blog készítésre, feloldódik, és ez nem csak a csatorna életében, de a vlogger hétköznapjaiban is igen komoly versenyelőnyt hozhat.

A fesztelen kommunikáció a csatorna követőivel gyakran a közösség felépítésének kulcsa. A feliratkozók többsége nem egy színészi, művilágba szeretne betekintést nyerni, hanem egy érdekes vlogger hétköznapjaiba. Az ideális hangvétel a kamerával szemben nagyjából ugyanaz, mintha a legjobb barátoddal beszélgetnél.

,,Ez egy különleges kapcsolat. A vloggerekre sokkal inkább barátként, családtagként tekintenek, mint bálványozandó hírességekre” – Michelle Phan, 8M feliratkozó

Ez a kapcsolat ugyan a YouTube-on alakul ki, azonban nem feltétlen csak látszólagos, virtuális baráti kapcsolatról van szó. A nagy vloggerek gyakran rendeznek találkozókat, ahova elhívják a követőiket. Így a kommentelőkből és feliratkozókból, konkrét személyek lesznek. Az egész közösség valóságosabbá, emberibbé válik.

Ez tök egyszerűnek hangzik, igaz? Csak leülsz otthon a kamerád elé, és elkezdesz mindenféle témákról fecsegni. A valóságban azonban ez a legtöbb ember számára közel sem ennyire egyszerű. A legfőbb baj a kamerával van. Ijesztő…  ha leülsz a kamera elé, és elkezdesz beszélni, az majdnem olyan, mintha egy ismeretlen tömegnek tartanál beszédet egy pódiumról. Jó kis lámpaláz! Azonban, ha ezt az érzést majd sikerül magad mögött hagynod, és leküzdened azzal, hogy kicsit kimozdulsz a jól megszokott komfort zónádból, egy merőben új világ fog megnyílni előtted. Mire is gondolok, mikor ezt mondom?

A videó blogolás előnyei

Most vlogoljunk, vagy ne? Miért ne lehetne egy zenei csatornám vlog nélkül!? Ha nem vagy meggyőződve arról, hogy jó ötlet kamera elé ülnöd, és bemutatkozni ország világ számára, teljesen érthető! Azonban mielőtt itt be is fejeznéd a vlog karrieredet, nézzük meg, mik a műfaj előnyei:

1.) Még elkötelezettebb követők: A vlog hatalmas előnye a hagyományos csatornákkal szemben, hogy sokkal közvetlenebb. Az egésznek van egy személyes varázsa, ezáltal akik megkedvelnek sokkal közelebb éreznek magukhoz, mintha csak külön álló videókat töltenél fel a csatornádra.

2.) Emberek megismerése, akik olyanok, mint te: Mivel a saját hétköznapjaidba engedsz betekintést, egy idő után ez az egész rólad kezd el szólni. Olyan emberek fognak rátalálni a csatornádra, akikben ugyanazok a gondolatok motoszkálnak. A közös érdeklődés pedig könnyedén összehozza az embereket. Ezáltal könnyedén új barátokra lelhetsz, bárhol a világban.

3.) Könnyebb videókat gyártani: a vlog videókat tipikusan sokkal könnyebb felvenni, mint egy komplett produkciót. Gyakran akár útközben is felvehetők a videók egy telefonnal. Mind időben, mind energiában sokkal takarékosabb tud lenni vlogolni.

4.) Segít fenntarthatóvá tenni a csatornádat: Az előző pontból következik, hogy több videót tudsz felvenni, amit könnyebb beosztani, jó lehetőség nyílik arra, hogy konzisztens, rendszeres tartalmat nyújts a követőid számára.

Na ha eddig eljutottál, iratkozz fel, hiszen jövőhéten konkrét tippekkel folytatjuk! A téma: milyen módszereket érdemes gyakorolni, hogy természetesebben tudj a kamerába beszélni?Iratkozz fel!

Ha szívesen értesülnél új bejegyzéseinkről likeold facebook oldalunkat, vagy iratkozz fel az e-mail címdeddel!