Akkor…

Gergő 1990-ben született,  13 évesen ragadott először gitárt a kezébe. Pár éven belül már szenvedélyévé vált a gyakorlás.17 éves korábban kezdett énekelni, akkori bluegrass zenekarának (poa pratensis) bíztatására. A gimnázium végére a próbák és fellépések tették ki szabadidejének nagy részét, mára pedig profi zenésszé nőtte ki magát. Az érettségi után hangtechnikus szakra járt, melyet kiváló eredménnyel el is végzett.

Mikor megszabadult az iskolától részt vett egy Ausztrál zenekar (wishing well) Európa turnéján. Hazaérkezve megalapította akusztikus duóját Pettenkoffer Zsófival, akivel korábban már a Feldolgozóüzemben együtt játszott mashupokat. 23 évesen Novai Gábor felkérte, hogy csatlakozzon a Marót Viki és a Nova Kultúr zenekarba, ahol 1 évet töltött. Így az ő nevét hallhattuk a zenekar 10. évfordulója alkalmából megrendezett Müpa koncerten is.

És most…

Gergő még fiatal, de máris több száz számból álló repertoárral lép a színpadra. Nemcsak zenekarban, de önállóan is rendszeresen lép fel.  2014-ben csatlakozott a black velvet partyzenekarhoz, amellyel azóta is  sikeresen szórakoztatják a nagyérdeműt vállalati partykon, szülinapokon, esküvőkön, rendezvényeken.A funpluggedot Királyhegyi Ádám barátjával alapította 2013 őszén, akkor még egyszerű pubos jammelés céljával. Mindeközben Gergő tanít lelkes gitározni vágyókat, hangszerel zenekaroknak, felvételeket készít megrendelésre,filmek hangján/forgatásokon dolgozik, s saját dalos produkciójával (flowmotion projekt) is szépen halad. Tanárai Szula Miklós, és Légrády Péter voltak, akikkel azóta alkalmilag lemezen, és koncerten egyaránt együtt is játszik.