acoustic-project-logo

A projektet 2015. október végén indítottuk útjára. Két fő célt fogalmaztunk meg. Az első, hogy populáris slágerek feldolgozásával hozzuk közelebb az akusztikus zenét a hazai közönséghez, ahogy azt régen a klubbok tették. Ha kedveled a zenészeket, és szívesen fogadod a rádióban szóló slágereket feldolgozva, itt a helyed!  

Mindezen túl, szeretnénk lehetőséget nyújtani magyarországi, főként fiatal, még ismeretlen művészek számára, hogy jó hang és képminőségű felvételekkel, Youtube csatornánkon való megjelenésükkel, később élő produkciókkal népszerűbbé válhassanak itthon és nemzetközileg egyaránt. Mindezt úgy szeretnénk elérni, hogy vendégeink részéről, ez ne igényeljen semmilyen anyagi beruházást. Részletek: itt.

 

Weboldal

Az előbbi célok megvalósítása érdekében létrehoztuk ezt a weboldalt, mely, az alábbi célokat szolgálja:

  • Közli a projekt lényegét
  • Tájékoztatást nyújt a fellépésekről.
  • Bemutatja a velünk együttműködő művészeket
  • Blogolási lehetőséget biztosít a zenészek számára

Tehát weboldalunk a statikus felületen túl, egy blog résszel is rendelkezik. Amennyiben ehhez te is szívesen csatlakoznál itt tudod megtenni. Reményeink szerint ez javítani fog a magyar közönség és a zenészek kapcsolatán és sok előadót segít majd a fejlődésben. A honlap mellett facebook oldalt is hoztunk létre, melyet itt kedvelhettek 🙂

Youtube

2015 novemberében hoztuk létre a projecthez tartozó Youtube csatornánkat. Ide, az eddigiekhez hasonlóan, továbbra is minden hónapban 3-4 videót tervezünk feltölteni. Ezek némelyike örökzöld, némelyike aktuális nemzetközi slágerfeldolgozás.

Youtube-os videóinkat – egy koncerthez hasonlóan – élő formában vesszük fel. A képet egy Nikon DSLR kamerával, fix objektívvel full hd minőségben, a videóhoz tartozó hangot pedig többnyire mikrofonozva, csatornánként rögzítjük. Végül a felvétel a megkevert hanggal kerül a csatornára.

Csatornánkkal a hazai és nemzetközi közönségnek egyaránt szeretnénk eleget tenni. Célunk vele, hogy számos – főként amerikai – előadóhoz hasonlóan, minket is a világ minden tájáról hallgassanak. Ezen a rögös úton szerzett tapasztalatokat pedig leírjuk neked, hogy akár te is végig mehess rajta. 

A globalizáció legnagyobb előnye számunkra, hogy zenénk bárhová eljuthat. Így már nem 10 millió emberre hagyatkozhatunk, hanem az – kis túlzással – egész világra. Szeretnénk, hogy a külföldön már rég óta működő Youtube előadói szakma Magyarországról is elérhetővé váljon. Amennyiben ez sikerül, számos, még kevésbé ismert előadóművész számára jelenthetne új bevételi forrást, vagy akár megélhetést.

Tovább is van, mondjam még?

Ha arra is kíváncsi vagy, honnan indult ez az egész olvasd el blogunk ide vonatkozó részét 🙂